معرفی دانشگاه
نخستین موسسه تربیت معلم کشور برای مدارس ابتدایی تحت عنوان «دارالمعلمین مرکزی» در سال ۱۲۹۸ شمسی تاسیس و محل این مؤسسه در تهران، ساختمان وزارت فرهنگ واقع در تخت زمرد بود، بدلیل افزایش مدارس و نیاز به آموزگاران تعلیم دیده در مهر ۱۳۰۷ دارالمعلمین مرکزی به دارالمعلمین عالی با اهداف جدید به تصویب شورای عالی معارف وقت رسید. در سال ۱۳۱۲ نام دارالمعلمین عالی به «دانشسرای عالی» تغییر یافت. در سال ۱۳۵۳، نام دانشسرای عالی به «دانشگاه تربیت معلم» تغییر یافت و اداره آن به صورت هیأت امنایی درآمد.
با تاسیس دانشگاه، توسعه برنامه تربیت دبیر در سطح کشور جزء اهداف آن قرار گرفت و دانشسراهای عالی در شهرهای زاهدان، سنندج و یزد تاسیس گردید و مدرسههای علوم اراک و کاشان تحت پوشش دانشگاه تربیت معلم قرار گرفتند. در سالهای ۱۳۶۶ و ۱۳۶۸ شعبههای این دانشگاه در شهرهای سبزوار و تبریز تاسیس شدند و در سال ۱۳۶۹ با تصویب شورای گسترش آموزش عالی تمام واحدهای وابسته به شعبههای دانشگاه از آن منفک و مستقل شدند.
درس سال ۱۳۹۰ دانشگاه تربیت معلم به دانشگاه خوارزمی تغییر نام یافت. در حال حاضر این دانشگاه دارای ۵ معاونت، ۱۰ دانشکده، ۴ موسسه تحقیقاتی، ۴ پژوهشکده، ۲ قطب علمی و ۳۸۴ عضو هیات علمی شامل ۳۶ استاد، ۵۸ دانشیار، ۲۵۹ استادیار، ۳۱ مربی میباشد. ساختمان مرکزی دانشگاه در تهران واقع شده است. با افزایش رشتههای تحصیلی و گسترش فعالیتهای آموزشی، تحقیقاتی و پشتیبانی زمینی به مساحت تقریبی ۲۲۷ هکتار در منطقه پردیس کرج به دانشگاه واگذار گردید. در حال حاضر ساختمانهای دانشکده علوم پایه، سازمان مرکزی، دانشکده علوم ریاضی و کامپیوتر، دانشکده علوم تربیتی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشکده تربیت بدنی، ۲۴ بلوک خوابگاه دانشجویی، منازل سازمانی، تاسیسات، استخر و… ساخته شده است. به منظور توسعه فعالیتهای آموزشی و پژوهشی و جذب دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی، هیات امنا در تاریخ ۲۹/۸/۹۱ با ایجاد پردیس دانشگاه در تهران موافقت نمود.
معرفی رشته مهندسی صنایع
دانشکده فنی و مهندسی جوانترین دانشکده دانشگاه خوارزمی است که در سال ۱۳۸۲ تاسیس شده است. در حال حاضر دانشکده با پنج گروه آموزشی مهندسی کامپیوتر، مهندسی عمران، مهندسی صنایع، مهندسی مکانیک و مهندسی برق در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فعالیت دارد.
گروه مهندسی صنایع این دانشکده در مقاطع و گرایشهای زیر فعال میباشد:
- کارشناسی: مهندسی صنایع
- کارشناسی ارشد: گرایشهای صنایع، لجستیک و زنجیره تامین، مدیریت سیستم و بهرهوری
- دکترا: در سال ۱۳۹۲ مجوز ایجاد مقطع دکترای مهندسی صنایع در این دانشکده صادر گردید.
گرایش لجستیک و زنجیره تامین این گروه، از نیمسال اول ۱۳۹۲ اقدام به اخذ دانشجو نموده است.
اعضای هیئت علمی این گروه عبارتند از:
- دکتر علیرضا ارشدی خمسه (مدیر گروه)
- دکتر حمیدرضا ایزدبخش
- دکتر سید حمیدرضا پسندیده
- دکتر محمدعلی سبحان اللهی
- دکتر نسیم غنبر تهرانی
- دکتر علی قدرتنما
- دکتر محمد محمدی
- دکتر ابوالفضل میرزا زاده
منبع:
ماهنامه علمی- تخصصی لجستیک و زنجیره تأمین؛ شماره ۲۷؛ خرداد ۱۳۹۳.