معرفی دانشکده
این دانشکده بعنوان قدیمیترین مرکز آموزشی تامین کننده نیروی انسانی متخصص مورد نیاز صنعت هوانوردی ایران بوده که از سال ۱۳۲۸ فعالیت خود را آغاز نموده است.
این دانشکده برنامههای آموزشی آکادمیک خود را همسو با وزارت علوم، تحقیقات وفناوری و با توجه به نیازمندیهای صنعت هوانوردی اجرا می نماید و در حال حاضر در ۴ رشته اصلی تعمیر و نگهداری هواپیما، مراقبت پرواز، الکترونیک و مخابرات و در مقاطع کاردانی و کارشناسی دانشجو می پذیرد.
همچنین با توجه به نیاز روز افزون صنعت هوانوردی دورههای کوتاهمدت تخصصی و ضمن خدمت مورد تایید سازمان هواپیمائی کشوری و سایر مراجع بین المللی (ایکائو و یاتا و…) در این مرکز ارائه میگردد.
بطور کلی اهداف این دانشکده عبارتند از:
- مشارکت در تربیت نیروی انسانی متخصص مورد نیاز کشور در زمینه هوانوردی و فرودگاهی
- زمینهسازی مناسب برای رفع نیازهای فنی و تخصصی آموزش عالی در زمینه مذکور
- استفاده از ظرفیتهای بالقوه موجود در کشور برای توسعه و گسترش فناوری حملونقل هوایی
گروههای آموزشی تخصصی دانشکده
گروه تعمیر و نگهداری
مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما را میتوان مجموعه ای از علوم مهندسی، فنی و استانداردها و مقررات لازم جهت تامین و تضمین شرایط مناسب کارکرد سیستمهای مختلف هواپیما دانست.
گروه مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما با تکیه بر اساتید خود و با استفاده از آزمایشگاه و کارگاهها داوطلبان از مقطع دیپلم را پذیرش و پس از آموزش در دو مقطع کاردانی و کارشناسی به صورت متخصصانی قابل، در صنایع مختلف هواپیمایی راهی فعالیت در این صنایع میکند.
گروه مراقبت پرواز
مراقبت و کنترل پرواز یکی از حرفههای تخصصی هوانوردی به منظور کنترل و جلوگیری از برخورد هواپیماها با یکدیگر و راهنمایی خلبانان در فرودگاهها و راههای هوائی است. برای آمادهسازی افراد جهت تصدی این حرفه، گروه مراقبت پرواز این مرکز اقدام به آموزش این رشته به صورت آکادمیک در دو مقطع کاردانی و کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) و هم چنین برگزاری دورههای تخصصی مختلف مرتبط مانند دورههای سیستم مدیریت ایمنی دوره برج کنترل پرواز، دوره تقرب پرواز و غیره نموده است.
این گروه در راستای اهداف آموزشی خود دارای سیمولاتورهای مجهز برج کنترل، تقرب پرواز، مرکز کنترل پرواز و رادار می باشد و وظیفه آموزش و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز بیش از ۵۴ فرودگاه کشور را بعهده دارد.
گروه الکترونیک و مخابرات
این گروه آمورشی دورههای آکادمیک و دورههای تخصصی آزاد مرتبط با مخابرات هواپیمایی را ارائه میکند. در حال حاضر، تنها دورهی آکادمیک که توسط گروه ارائه میشود، دورهی کاردانی مخابرات هواپیمایی است که از طریق کنکور سراسری دانشجو میپذیرد و تحت مجموعه قوانین وزارت علوم برگزار میشود. دورههای تخصصی آزاد مرتبط با مخابرات هواپیمایی (نظیر دورهی آشنایی با مقررات و دستورالعملهای مخابرات هواپیمایی که مورد نیاز شرکتهای هواپیمایی است) نیز تحت نظارت این گروه و مطابق مقررات و دستورالعملهای ایکائو برگزار میشود.
دورههای آموزشی تخصصی
دورههای آموزش تخصصی این مرکز شامل دورههای داخلی و بینالمللی میشود.
دورههای داخلی عبارتند از:
- تعمیر و نگهداری هواپیمای جت (حوزه مکانیک هواپیما- موتور و بدنه) به مدت ۲ سال
- اویونیک هواپیما Avionic Maintenance Technician Course به مدت ۲ سال
- خدمات فروش بلیط (مقدماتی ، پیشرفته) ۷۲ ساعت
دورههای آمورشی بینالمللی این مرکز عبارتند از:
- Instructor Training Course به مدت ۲ هفته
- Training Developers Course به مدت ۲ هفته
- Aviation English Rater/Interviewer Course به مدت ۲ هفته
- Examination Techniques به مدت ۱ هفته
منبع:
ماهنامه علمی- تخصصی لجستیک و زنجیره تأمین؛ شماره ۲۸؛ تیر ۱۳۹۳.