درباره دانشکده
شکلگیری رشته مهندسی صنایع در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به سال ۱۳۵۴ برمیگردد که در آن موقع گرایشی تحت عنوان مهندسی تولید در دانشکده مهندسی مکانیک ایجاد گردید و چندی بعد گرایش مذکور به مهندسی صنایع تغییر نام یافت. در سال ۱۳۵۵، به لحاظ اهمیت و برای توسعه این رشته، گروه مستقلی تحت عنوان گروه مهندسی صنایع تشکیل گردید و کار خود را با ۸ عضو هیأت علمی و ۳۰ دانشجو آغاز نمود. متعاقباً تا سال ۱۳۵۷ دو عضو هیأت علمی دیگر با مدرک دکترا به این گروه پیوستند.
رشد کمی و کیفی رشته مهندسی صنایع در دانشگاه صنعتی امیرکبیر پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی شتاب گرفت. در ابتدای این مرحله، گروه مهندسی صنایع تبدیل به دانشکده مهندسی صنایع گردید و در محل قدیم (جنب آمفی تئاتر مرکزی) دانشکده استقرار یافت. اولین گروه از دانشآموختگان دانشکده مهندسی صنایع در سال ۱۳۶۲ وارد جامعه صنعتی کشور شدند. از سال ۱۳۶۷ پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد با دو گرایش مهندسی صنایع و مدیریت سیستم و بهرهوری آغاز گردید. در سال ۱۳۶۸ گرایش جدیدی در مقطع کارشناسی تحت عنوان برنامهریزی و تحلیل سیستمها ایجاد شد و در سال ۱۳۷۰ به لحاظ اهمیت و لزوم ارتباط منسجم دانشگاه با صنعت و انجام تحقیقات و مطالعات و اجرای طرحهای مختلف در زمینههای گوناگون مهندسی صنایع اقدام به تأسیس مرکز تحقیقات مهندسی صنایع و بهرهوری گردید. در سال ۱۳۷۲ با تحولاتی در کارشناسی ارشد، گرایش مهندسی سیستمهای اقتصادی اجتماعی ایجاد شد. ایجاد مقطع دکترا یکی دیگر از هدفهای استراتژیک این دانشکده بوده که در مهرماه ۱۳۷۳ با پذیرش دانشجو عملاً تحقق یافت.
در حال حاضر، در دوره کارشناسی یک رشته «مهندسی صنایع»، در دوره کارشناسی ارشد، شش رشته «مهندسی صنایع»، «سیستمهای اقتصادی-اجتماعی»، «مدیریت سیستم و بهرهوری»، «مهندسی مالی»، «مدیریت نوآوری و فناوری» و «مهندسی لجستیک و زنجیره تامین» و در دوره دکتری یک رشته «مهندسی صنایع» دایر است.
گروه مهندسی لجستیک و زنجیره تأمین
دوره کارشناسی ارشد مهندسی لجستیک و زنجیره تأمین یکی از مجموعههای آموزش عالی در زمینه فنی مهندسی در دوره کارشناسی ارشد، مهندسی صنایع است. در این گرایش جدید هدف تربیت متخصصانی است که با توان تحلیل، طرحریزی و طراحی، پیادهسازی و بهبود علمکرد زنجیرههای تأمین و فرآیندهای جاری آن بر جنبههای مهندسی تاکید دارد.
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند به عنوان کارشناس ارشد راهحلهای علمی و کاربردی در زمینه طراحی و بهینهسازی ساختار و فرآیندهای زنجیره تأمین و بهبود عملکرد آنها و همچنین پیادهسازی سیستمهای مدیریت زنجیره را تأمین ارائه کنند.
برخی از اعضای هیات علمی این دانشکده که زمینه فعالیت ایشان در حوزه لجستیک و زنجیره تامین است عبارتند از:
- دکتر بهروز کریمی (مدیر گروه مهندسی لجستیک و زنجیره تامین)؛
- دکتر سید محمد تقی فاطمی قمی؛
- دکتر سید محمد معطر حسینی؛
- دکتر سید حسن قدسیپور؛
- دکتر عباس احمدی؛
- دکتر محسن شیخسجادیه؛
منبع:
ماهنامه علمی- تخصصی لجستیک و زنجیره تأمین؛ شماره ۱۵؛ خرداد ۱۳۹۲.